Uppdatering 2010/2011

San Diego känns mer och mer avlägset, det har gått 8 månader sen jag lämnade Pacific Beach. När jag kom hem till Sverige spenderade jag de första veckorna åt att konvertera mina FAA cert till JAA.

Det var lite overkligt att komma tillbaka till skolan i Västerås. Jag sprang in i LBM, MAT, Kamran och Berthold redan första dagen. Det var som om det fortfarande var Juni 2008...
Ett något öde Hässlö i Juli. Bara Dennis (V09) var där :)
Efter att ha svettats i FNPTII i en timme gick den sönder (YESSS) så det blev bara BE-76 efter det. Jag flög 6st pass och fokus låg mer eller midre på NDB approacher och fullprocedurer då NDB'er knappt finns i USA. Jag hade flugit en hel del på datorn och tränat innan så det gick helt ok.
Efter två veckor var det dags för uppflygning och dagen till ära fick jag flyga med Ulf Mattsson som precis blivit godkännd som kontrollant. Teoriförhöret gick utan problem och flygningen var riktigt trevlig med en massa snack mellan approacherna :)
Efter uppflygningen var jag på Gotland i tre veckor med familjen och hade det helt underbart skönt. Solen tittade fram då och då och det blev några rundor golf spelade.
Sen i slutet av augusti var det dags för MCC på Oxford aviation training. Christian hade kommit hem från USA och var min partner under kursen. Vi hade det sjukt kul i Fokker 28'an och lärde oss riktigt mycket.
Papertiger... Bra att träna procedurer i.
Efter MCC'n pluggade jag Tyska, matte, musikteori och meterologi på Uppsala universitet. Jag lyckades dock bara bli klar med Meterologin för att jag behövde plugga till mitt nya jobb istället ;)
Under oktober fick jag chansen att göra testerna för Ryanair. En vecka innan jag skulle dit fick jag ett häfte med procedurer för Boeing 737-800. Under testerna har man först en intervju och sen flyger man ett pass i simulatorn för att visa om man har det som krävs. Jag gjorde helt ok ifrån mig och fick besked att jag kommit in ca 3 veckor senare.
En något nervös Andreas på hotellet innan Ryanair intervjun.
Resten av hösten ägnade jag åt att plugga 737cbt mm och gjorde klart Meterologin. Sen tog jag det lugnt över jul/nyår och nu sitter jag i England halvvägs genom tekniska kursen på 737-800 :)
Tillbaka i skolbänken!
En sån här kommer jag flyga om ca 2 månader :D
/Andreas

RSS 2.0