CFII :D

Jag har klarat av ytterligare en uppflygning! :) Nu får jag lära elever att flyga IFR, Najs!


Det hela började klockan 11. Jag träffade Russ, uppflygningskontrollanten. Han frågade om jag ville följa med och äta lunch och jag var inte sen att tacka ja. Vi åkte till en Kina-mat resturang och hade en riktigt trevlig lunch, vi pratade om allt mellan himmel och jord. Mest pratade vi förståss om flyg.

Efter lunchen drog vi igång med den muntliga delen. Vi gick igenom pappersarbetet och sen satte vi igång med lite regler och frågor. Efter att ha gått igenom det mesta som krävs fick jag hålla i en lektion om instrumenten i flygplanet. Jag började med att prata om magnetkompassen. Efter att grundligt ha gått igenom allt om magnetkompassen stoppade han mig och sa "I see the diffrence between the training in Västerås and here in the states, Here we ask when to put fuel in the airplane, your teachers ask what is fuel made of" :P

Jag behövde inte visa så mycket mer efter det, det var mest lite praktiska frågor och disskusioner angående "loss of communication" och en massa historier. Så efter ungefär två timmar var det dax att flyga. Jag hade tänkt att vi skulle flyga till grannflygplatsen Montgomery, men aldeles innan vi skulle starta sade tornet att det inte skulle gå att flyga dit, banan skulle nämligen stänga nu ett tag :( Så det var bara att planera om lite. Det är ju alltid lite intressant att starta utan att ha satt in rätt frekvenser mm. :P Men det gick i alla fall bra och efter 1,6 timmar i luften landade vi och jag fick ett "congratulations" :D

Jag firade genom att äta på en Thai-restaurang med Jojjo och Patrik :D


Ahh!!   :P

/Andreas

Fint besök :)

Den senaste tiden har jag hållt på för fullt med mitt CFII, eller instrument-lärar-certet. Det har gått riktigt bra och den sista stagechecken avklarades för några dagar sen :) Jag hade fått checkriden inplanerad i förrgår men samma dag(!) som flygningen var planerad fick jag höra att det var inställt :( Men imorrn hoppas jag att det blir av! :) I såna fall kan jag börja träna för mitt MEI nästan direkt vilket innebär att jag får flyga mer Duchess! :)

Förrutom att flyga med mina elever och min egen flygträning så har ATPL teorin hållt på ett tag nu. Det är rätt skönt att ha gjort det mesta förut, men det är ändå en del saker man glömt och som är lite svåra. Det jobbigaste av allt är iaf alla uppgifter man måste göra på internet :( Det tar sjukt lång tid. Men jag ska inte klaga :) Huvudsaken är ju att teorin blir klar någon gång!

Sen i måndags kom min lilla storasysgter hit :D Hon hälsade på en kompis i Los Angeles först, men sen kom hon hit till mig :) Tyvärr har jag haft ganska mycket på jobbet/skolan så vi har inte haft mer än halvdagar, men det har varit hur mysigt som helst :) Kram!!!!!!! :)

Här följer lite bilder från dagarna som gått:


En liten Jojjo vid "min" del av Pacific beach :)


Jag pluggar lite CFII grejjer.


Jojjo hoppar lite på stranden :P


En jättebläckfisk-ailien-slem-sak/blåstång-grej


Grannarnas sköldpadda! Kolla basketbollen! Stooooooooor!


Schtekarn i egen hög person går till jobbet


Jojjo ligger och solar/schteker nere på stranden :)


Jag försöker desperat få bort den kritvita färgen på min hud..... yeah!


Jag går tillbaka till filten efter att mina tår förfrusit....men temperaturerna i vattnet näramar sig sakta 20!

/Andreas

Golf :)

Sen den senaste uppdateringen har jag flugit klart med en av mina elever, han borde göra sin uppflygning om bara några dagar :) Annars har det väl inte varit så farligt mycket att göra :) Jag har hunnit spela golf två gånger också! Riktigt kul! Jag spelade på kvällen igår, banan som ligger 10 min härifrån är belyst på natten! Hur kul som helst!



Idag ska jag försöka spela golf igen :) den här gången ute på halvön Coronado! De har den billigaste greenfeen i hela san diego vilket är sjukt najs ! :)

/Andreas


RSS 2.0