Inflyttning

Igår packade jag ihop köket, garderoben och plockade ihop alla prylar. Trots att min bil inte ser speciellt praktisk ut så fick allt plats. Efter ett snabbt tankstopp körde jag ner till Lägenheten och parkerade på vår parkeringsplats. När jag hade packat ur allt och dumpat det inne i hallen slog det mig...Vad lite prylar jag har! :P Eller snarare: Vad lite prylar man igentligen behöver! :)



Efter att jag hade strosat runt lite i lägenheten satte jag igång med det jag igentligen åkt dit för...Städa :( Och gissa om det behövdes! Flyttstädat var det ju inte! Efter någon timme med lösningsmedel (riktigt giftigt sådant) och den grova sidan av tvättsvampen blev plötsligt handfatet kritvitt istället för benvitt! :(

Köket var i lite bättre skick, men fortfarande rätt äckligt. Efter att ha spenderat lite effektiv städtid där inne blev det iaf tillräckligt rent för ställa köksprylarna i skåpen :)



När jag tillslut tröttnade på att städa använde jag för första gången köket och gjorde mig en kopp te :) Vid det här laget hade klockan blivit 6 eller 7, så jag tog mig hem och åt en kalasgod Carne Asada Burrito :) mums!

Idag har jag åkt en vända till. Den här gången lyckades jag fylla bilen igen :P Men det var nog mest för att jag åkte förbi IKEA på vägen ner :) Jag hade redan planerat att köpa nya möbler, så när jag endå skulle förbi IKEA passade jag på att köpa ett skrivbord och en trådback till garderoben :)

Lådan till skrivbordet vägde nästan 70kg så det var lite klurigt (jobbigt!) att få in den i bilen, men efter lite blod (såklart) svett och tårar gick den banne mig in i bilen!! Väl framme vid lägenheten fick jag baxa upp lådan för en trappa också, jippie...

När jag hade burit, svurit och konkat upp alla saker blev jag såklart rätt svettig och sa högt för mig själv "Vad dumt, jag skulle ha tagit shorts" för att sekunden senare inse att mina shorts låg i en resväska en meter bakom mig! :P

Efter att ha städat lite mer i köket satte jag igång med byggandet av skrivbordet. När jag hade packat upp alla delar och ställt dom fint mot en vägg insåg jag att det inte fanns någon bruksanvisning! Typiskt.... Men en sån tur är var byggadet riktigt enkelt och krävde bara 4 skruvar, annars var allt bara att "klicka" på plats! :)  Och bra blev det tillslut!


Jag lyckades dock sätta skivan lite väl högt :P



Den här fina garderobsinredningen köpte jag också :)

Imorrn tar vi över alla möbler och flyttar in på riktigt!

/Andreas


Party i LA

På fredagseftermiddagen hoppade jag och P in i min bil och tog oss ner till Mission Beach, där mötte vi upp med PimPim, Berra och Sala (lärare på skolan). Sen åkte vi i deras Kia norrut, mot LA. :)

Genom Facebook hade mer eller mindre alla Svenskar i San Diego blivit bjudna på fest hemma hos en flygledare i LA. Dagen efter festen var vi sedan bjudna på fotbollsmatchen där Sverige mötte USA.

När klockan närmade sig 5 hade Highway 1 även kallad 101 tagit oss till Laguna Beach. Där käkade vi en god middag innan vi fortsatte mot LA. Vi kom fram till huset där det skulle vara först av alla, så det var lite skumt, för vi kännde ju inte dom som bodde där, och det var helt tyst och mörkt :P

Men när vi väl knackade på så blev vi varmt välkomna av Jose och hans fru. De bor i ett riktigt stort hus i ett "desperate housewifes" område, dvs att alla husen är likadana!

Vi satt och snackade lite skit och naturligtvis lite flyg med honom, han är ju endå flygledare :P Det visade sig att han fått jobb som flgledare för 20 år sedan. Flygledarna strejkade fast dom aldrig (enligt lag) får strejka, då ställde presidenten ett ultimatum: "om ni inte slutar strejka inom 48 timmar får ni sparken", flygledarna slutade inte strejka så 13000 flygledare fick sparken!! Det var då Jose fick sitt jobb :P

Vi drog igång deras Wii och spelade lite tennis mot varandra på deras 70 tums tv och allt eftersom tiden gick dök det upp mer och mer folk. De hade räknat med 15-20 pers, men det dök upp ungefär 35-40!! :P varav säkert 95% bestod av Svenskar :)

Vi festade och Badade och hade sjukt kul tills 5 på natten, sen gick alla och lade sig där man kunde hitta en ledig plats :P Jag och Patrik lyckades hitta varsinna stora bekväma soffor, medan andra mindre lyckligt lottade sov under bord, på golvet, på stolar osv...





På morgonen när vi vaknade hade frun i huset handlat frukost till alla! jag lyckades roffa åt mig en muffin, en banan och lite juice :) perfekt start på dagen! Vissa andra (typ hälften) valde att starta dagen med en återställare ivrigt påhejade av Eric (som organiserat festen) då han på knackig Svenska skriker "fy fan va bra!, en riktigt jävla återställare ska ni ha" om och om igen :P

Efter att ha svidat om till Sverige tröja och svenska flaggan på kinden packade jag in mina saker i bilen. Det var riktigt läckert med alla Svenska flaggor och Sverigetröjor överallt! Riktigt god stämning!



Vi åkte till matchen och hade ett litet "tailgate-party" (dvs att man har bagageluckorna öppna och står och festar med musik pumpandes ur bilarna) sen tog vi oss in och såg på när Sverige förlorade :( Men det var riktigt roligt trots förlusten!



Efter matchen körde jag Kian hem, väl hemma slocknade jag rätt fort :P och vaknade inte förrens 12:30 idag :P

Men nu är det dags att återgå till verkligheten, gå upp tidigt, gå i skolan mm... Men nästa helg är det fest med samma folk igen :P Men den här gången är det Superbowl som gäller :P

/Andreas


Gamla lägenheten

Idag har jag städat mer eller mindre hela dagen. Imorgon kommer det folk från hyreskontoret och ska inspektera lägenheten. Nu ska de bedömma om de måste måla om eller lägga in ny matta och vilken typ av städning som kommer krävas. Därför började jag dagen med att köpa in nytt rengöringsmedel och tvättsvampar :P Köket och badrummet glänser verkligen nu :) Men det som tagit längst tid har varit att sortera alla papper. Trots att jag två gånger tidigare gått igenom alla högar med papper så var mängden aldeles för stor. Jag gjorde i ordning en pärm och satte in alla papper jag ville spara, sen åkte allt annat i soptunnan.

Det enda som saknas nu är att dammsuga, men den står hos P o F, så det får bli när Patrik kommer hem. Just nu sitter jag och lyssnar på lite musik och äter vindruvor :)
 
Jag kommer nog trots allt sakna min lägenhet lite nu när jag flyttar. Det har varit en mycket bra lägenhet, lagom stor, lagom mycket förråd och skåp. Jag minns första natten här. jag hade köpt en luftmadrass. När jag väl pumpat upp den kom jag på att jag inte hade någon filt eller lakan, så mitt enda badlakan fick bil provisoriskt täcke. Till frukost hade jag köpt en youghurt, problemet var bara att jag inte hade några bestick... så jag fick tillverka en sked av locket till youghurtburken....

Efter någon dag till åkte vi dock till IKEA och löste problemet :) Nu när jag har bott in mig i lägenheten är det svårt att ens komma ihåg hur det var dom där första dagarna när jag inte hade nånting, för nu när jag har "allting" är det ju så självklart...  Hur som helst kommer jag nog sakna lägenhten lite :)



/Andreas

Pacific Beach nästa!

Nu är det klart, vi flyttar till stranden! :)

För någon dag sen åkte jag och Patrik ner till Mission Beach, där parkerade vi bilen. Sen gick vi längs med sandstranden upp till lägenheten i Pacific beach, promenaden tog ungefär 40 minuter, stranden är med andra ord rätt lång :P

Väl där mötte vi upp med hyresvärden, vi skrev under kontraktet och betalade första hyran. Nu om några dagar ska vi hyra en stoor bil och köra över med alla stora tunga saker.

Jag och Patrik var i lägenheten igår också, vi lämnade av den sista delen av depositionen. När vi ändå var där passade vi på att äta en första middag där, på golvet då förståss!  :)


Vid pilen A ska vi bo! :)


Det röda krysset uppe till höger är vår lägenhet  :) Vi har ovanvåningen.




Här är en bild på Vardagsrummet :) Fler bilder kommer när vi börjar flytta in!

På flygfronten går det bra också, jag har hunnit flyga två CFI pass med min lärare Martin. Om jag bara hinner göra allt runtomkring flygningen kommer det här gå riktigt fort,  jag räknar med att vara klar innan Mars :) Det som saknas förrutom några flygningar till är två teoriprov, göra klart pärmen med alla lektionsplaneringar och en eller två lektioner med Martin angående Endorsements. Sen är det klart! :)

Ha det så bra!

/Andreas


FAA CPL/IR/ME! :)

Yes!!

Igår någon gång vid 8-9 på kvällen fick jag reda på att jag hade checkride, så det var bara till att gräva ner sig bland papper och pärmar för att plugga in sig på det sista :)

Klockan 04:20 i morse ringde klockan, en varm och skön dusch följdes av frukost, sen var det bara att plugga järnet! När klockan närmade sig 06:30 hoppade jag in i bilen, väl i skolan kollade dispatch lite konstigt på mig när jag bad om flygplansloggen nästan tre timmar för tidigt :P

När jag väl fått ut loggen började jag göra mina prestandaberäkningar, flygplanet för dagen, N803FC är den lättaste Duchessen och ger nästan alltid bra prestanda. Så även idag :) Med en motor beräknade jag att den skulle kunna stiga med ungefär 400'/min och kunna hålla höjden uppe på 10000'.



När klockan närmade sig 9 kom min examinatör, Rob. Efter lite datorproblem kom vi tillslut igång med det muntliga förhöret. Jag fick gå igen lite om reglerna angående två-motor, samt en massa om Vmc Vsse osv..(förkortningar is tha shit) när vi hade gått igenom nästan allt fick jag ett "Good job, let's go fly"

Under min preeflight fick jag lite frågor på olika delar och system, inget allt för svårt dock. Efter några minuter hoppade vi oss in och drog iväg. Själva flygningen började jättebra..hehe.. Jag ropade på torn-frekvensen istället för mark-frekvensen, men efter att jag sänt iväg ett "sorry sir" så fick vi vårt taxiclearance och stack iväg.

När jag taxade ut på banan före start  stod det en Gulfstream 3-4? (jättestor bizjet)och väntade aldeles framför mig. Då utbrister Rob, "I was scheduled for that flight, but it's way to cold in Detroit" , Rob råkar nämligen äga "Jet Air" där vi tidigare hade skolan. Rob har ratings i nästan alla typer av Citations och flera andra riktigt coola flygplan.

Efter start tog vi oss mot El Capitan reservoir där vi gjorde de allra flesta manövrar. Efter att ha fått gjort det mesta fick jag ett enginefailure och tog kurs mot Ramona, grannflygplatsen. Jag flög in mot flygplatsen med en motor "avstängd" (inte helt mao) och tog mig in ganska fint. Efter landningen drog jag på och gjorde en till landning, denna var dock mycket längre och aldeles för hög :P men ändå inom standard.

När vi lämnat Ramona fick jag ta på mig hooden och styrde nu efter Rob's vektorer. Han tog mig in på LOC approachen på gillespie där jag landade för fullstop. När vi taxat in fick jag ett "congratulations" :D yessss!



Jag ska passa på att berätta lite om igår också :P haha!

När Fredrik kom hem från jobbet ringde han mig och frågade om jag inte ville hänga med upp på berget rattlesnake och åka lite longboard? klart jag ville det! :)



Vi åkte upp längs dom slingrande bergsvägarna och åkte ner på baksidan av berget, där bor ingen och där finns inget som kan gå sönder :P Vi hittade ett gäng backar som var precis lagom långa och branta :)



Sen när vi hade åkt ett bra tag tänkte vi att "dags att dra och käka kanske" det vara bara det att Fredrik lämnat nycklarna i bilen...som automatiskt låser sig själv efter 5 min...

När vi väl insett vad som har hänt försökte vi ta oss in i bilen, försökte bända lite, lyfta lite på taket osv... sen kom vi på att Ford nog borde ha provat om det går att göra inbrott i bilen....kanske...

Vi ringde upp Christian, en av lärarna på skolan och erbjöd honom gratis middag om han räddade oss, vilket han också gjorde :) Efter maten fick vi skjuts hem. Problemet nu var bara att Fredrik även låst in husnycklarna i bilen, tack och lov så var Patriks fönster olåst så jag hoppade bara in :)

Fredrik fiskade upp sin reservnyckel och så hoppade vi in i min bil för att hämta hans... :P

Med andra ord har jag haft två riktigt roliga dagar! :)

/Andreas

Tillbaka till öknen

Tack alla som gjorde jul och nyår 2008 så otroligt bra! :)

Det var med lite vemod jag gick igenom säkerhetskontrollen på Arlanda. Nu väntade nästan ett dygns resande.
 
Jag hann kolla på säkert 5 långfilmer men bara sova någon enstaka timme, en solid förkylning såg till att jag inte kunde komma till ro. Sen vid landningarna kändes det som att trumhinnorna skulle sprängas, usch!

Samma dag fast bra många timmar senare kom jag fram. Patrik var snäll nog att möta mig på flygplatsen.

När jag kom hem till lägenheten var det mesta sig likt, däremot var det ca 10 grader inne i lägenheten och otroligt fuktigt. Efter några timmar med värmen på blev temperaturen mer human.

Dagarna som följde var jag om möjligt ännu mer förkyld, jag låg mestadels i sängen de första dagarna. Men sen började jakten! Jakten på lägenhet! :)

Vi kollade på en hel del och hittade några guldkorn i mängden, men tillsist var det endå genom kontakter vi hittade rätt. En av flyglärarna på skolan skulle flytta till San Fransisco så hans lägenhet alldeles vid stranden i Pacific Beach skulle bli ledig.

Vi ska åka och prata med hyresvärden på Måndag :) Det ska bli skönt att slippa El Cajon!!




Avslutningsvs en liten bild från en jättemysig flygning med mamma och pappa :) Jag kan för övrigt tillägga att det var nära 30 grader i förrgår :P

/Andreas


RSS 2.0