Nya tag

Tiden har tickat förbi i rasande fart och jag har hunnit göra en del minst sagt. Jag har flugit med mina elever kors och tvärs över den Kaliforniska himlen dag som natt. Jag lyckades ta över eleverna precis när cross country flygningarna drog igång så det har varit mycket nytt både för eleverna och mig själv. Det har i varje fall varit riktigt kul :)

Sen för en vecka sen drog ATPL teorin igång med dunder och brak. Teorin är uppdelad så att man har lektioner i klassrummet varje dag i två veckor och sen två till tre veckor hemstudier. Tack och lov har man bara lektioner  från 8 till 11, så jag kan fortfarande flyga med mina elever på teoriveckorna.

Jag har fått fint besök också, min lilla mamma är här :) Vi har haft det jättemysigt! Hon hade också med sig min födelsedagspresent :) Tack alla som var med på den :) Jag fick en jättefin digitalkamera med superbra zoom och en massa pixlar :D Följande bilder är för övrigt tagna med den.

Här är resultatet av att vara på IKEA med Mamma :)




Vi har varit på lite roadtrip också :)

 - La Jolla

- Sälar som latar sig


- En liten Andreas sträcker på benen vid Oceanside

- Laguna Beach


Här har vi dom... härligt...


/Andreas

Flygning och Golf

De senaste dagarna har jag flugit på riktigt bra med mina elever. Vi har kommit igenom ungefär hälften av deras crosscountrys. Om vädret håller i sig blir dom klara för "stagecheck" om tre dagar, sen är det bara fem ynka flygningar till deras första uppflygning :)

Vädret har dock lekt bergochdalbana med sommarvärma och 25 grader blandat med duggregn och ca 15 grader...

Idag hade jag lite ledigt då mina elever hade groundschool, så då passade jag och Christian på att spela golf :D Jag har inte hållt i en golfklubba sen Maj 2008 så det var minst sagt spännade, men det gick verkligen över förväntan :) jag lyckades tillochmed med mitt mål för dagen, jag gick under hundra slag :P Jag lyckades hålla mig på banan föt det mesta och gjorde faktiskt bara en "katastrof" :P annars var det mest bogie och dubbel som gällde...

Det som inte riktigt höll måttet idag var närspelet, wedgar med århundradets fetaste sula och bounce plus en helskum putter gjorde de supersnabba greenerna närmast omöjliga! Jag tror jag tvåputtade en eller två ggr, annars var det treputtar som gällde! Nerförsputtarna stannade banne mig aldrig! :P

Jag har iaf fått rejält med mersmak! Måste spela mer golf!!!

Ps, bilder kommer när jag får dom från Christian :)

/Andreas

Första lärartimmen loggad

Idag på eftermiddagen flög jag mitt första pass som lärare :) Jag har tagit över två kinesiska elver som har flugit ca 35h. Det var riktigt kul :) De var jätteduktiga! :)

Sen har min älskade syster kommit in på TFHS! :D yey Stort grattis till henne! :D

/Andreas

Lugnet efter stormen

Dagen efter min stora checkride låg jag och myste i sängen tills det var dags för lunch, lättnaden och glädjen var enorm :) Solen sken och temperaturen närmade sig 30 grader - Kan det bli bättre?

På fredagen tog jag på mig mina 2x2 streck och körde ner till skolan. Väl dör mötte jag upp med Christian och blev briefad på hur allt fungerar vad gäller pappersarbete betygsättning loggning mm. Sen satt jag med honom under några lektioner som del i min "standardisation training".

På tisdag ska de ha möte angående "student distribtuion" mm, så med lite tur kan jag få elever från och med nästa vecka :)



/Andreas

RSS 2.0