4th July

Independence day!
 
Straxt efter lunch hoppade jag, F pch P in i mustangen, målet var stranden :) Jag hamnade i baksätet, i en cab, på motorvägen, det innebär severe turbulence och kaotisk frisyr ;) men det var ca 30 grader varmt ute så jag behövde inte frysa i alla fall...



Efter ca 20 min på motorvägen kom vi fram till stränderna, naturligtvis var alla parkeringarna nära stränderna fulla, alla var ju lediga idag... Men efter att ha åkt en bit från den värsta trängseln hittade vi en plats, eller snarare den enda platsen! :)



Parkeringen låg ca 15-20 min promenad från Mission Beach så vi började gå, men efter ca 5-7 min kom F på att hans plånbok låg kvar i bilen...altså var det bara att gå tillbaka. Eftersom vi hade gått så långt nu orkade vi inte riktigt fortsätta ...så vi tog en cykeltaxi :)



Såhär glad är man ombord på en Grekisk cykeltaxi :)



Efter vår lilla cykeltur kom vi fram till stranden där sol, värme och höga vågor mötte oss, som vanligt ;)



Efter att ha slappat på stranden började klockan bli mycket, vi packade ihop oss och gick till Subway. Där åt vi varsinna 1foot mackor :) Här i USA kostar en subway ca 30sek, i Sverige kostar motsvarande macka kring 50-60. Mättade gick vi hela vägen tillbaka till bilen, vi valde att inte ta taxi på vägen tillbaka också, helt amerikaniserade är vi minsann inte! ;) Vi hittade tillbaka till bilen och åkte mot hamnen. Precis som tidigare var parkeringarna fulla vart man än kom, men efter att ha glidit runt ett tag hittade vi en i det närmsta tom parkering, 10$ skulle dom ha, och det gick vi glatt med på :)



Vi satte oss nere vid vattenkanet nere vid hamnen och väntade på att fyrverkerierna skulle börja. Hela tiden fyllde det på med mer och mer folk, stämningen var verkligen på topp :)



Men det var lite kyligt ;)

Klockan 9 drog fyrverkerierna igång, och Amerikanerna vet verkligen hur man gör! De hade ställt ut fyra st pråmar ute i hamnen med stora mellanrum, från dess skjöt man sedan fyrverkerierna sammtidigt så att alla längs hela kusträmsan nere vid hamnen kunde se :) Riktigt häftigt!

Här ser man lite av alla fyra avfyrningsramperna :)



Cred till F för bilderna vid hamnen!


Sen var det bara att följa strömmen av bilar hem :)

/Andreas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0