Första dagen i skolan

Klockan ringde halv 8 i morse. Efter en snabb klordoftande dusch satte jag på mig min SAA skjorta. Hm... lite för stor, lite för vid och lite för lång. Men men, det så helt ok ut endå ;)



 Jag, P och F hoppade in i Hyrbilen och satte kursen mot skolan, längs med vägen körde vi om hjorder av cyklande elever, mestadels Kineser, men några Indier också. Vi parkerade längs med Kenney street, där skolan ligger, och gick mot grinden. Vi hade inte fått någon kod så där stod vi, lite förvirrade...


Bilden togs på natten igår.... det är inte mörkt på mornarna ;)

Efter en liten stund kom det fram en elev och sträckte ut handen igenom stängslet och knappade in koden, fast han inte såg tangentbordet (!), grinden öppnades och vi kom fram till Jet Air´s huvudbyggnad. På undervåningen håller Jet Air till, medan övervåningen tillhör SAA. Vi gick upp och träffade Anders, Jonas och några fler lärare. Efter några minuters väntande i uppehållsrummet kom de nya eleverna, tillsammans med dom fick vi information och vid lunch, Pizza :)



Efter att ha hört om företagsstrukturen,planering av kurser och om personalen, samt fått träffa några instruktörer var det dags för badgefotografering, samma bild som för övrigt kommer hamna i TSA´s register (Transport security administration).

Så här ser fredrik ut på sin bild...typ




Efter lunch hade vi inget mer att göra på skolan, så vi åkte hem och softade en stund. Efter en stunds inaktivitet tankade vi upp hyrbilen och begav oss mot havet på en liten sightseeing trip

På vägen fick vi syn på en sån här!



Kan det bli mer Amerikanskt?? :) Gul skolbuss!

Helt odramatisk blev dock inte resan, när F bromsade på motorvägen tog pedalen nästan i botten och han tvingades pumpa upp tryck för att få någon bromsverkan alls :S Vi åkte in på en lugn bakgata och kollade så att vi inte såg något lekage eller något annat uppenbart fel, men efter en noggrann inspektion och flera tester kom vi fram till att det var mest safe att programmera GPS'en på att undvika motorvägar och åka direkt till hyrfirman. Tack vare att GPS'en undvek stora vägar hamnade vi turligt nog nere vid vattnet! Så vi fick lite sight seeing i alla fall!



Vi tog oss till hyrfirman och fick ut en ny likadan Ford, fast lite nyare och med fungerande bromsar ;) Tydligen hade bilen fått nya bromsar för 10 dagar sen, så det kan ha varit något som inte stämde med monteringeneller något sånt. När vi åkte ut med vår fina nya bil kom vi på att IKEA människorna skulle komma med våra sängar mellan klockan 4 och 8, så det blev till att skynda oss hem. Sängarna kom ca halv 8 och vi konkade in paketen till våra lägenheter. Det blir nog ingen montering ikväll för min del tror jag. Det börjar bli sent och jag e trött, men imorrn då jäklar! :)

Tänkte bara passa på att visa att en amerikansk muskelbil faktiskt kan vara praktisk ;)



Och då kan jag även passa på att avslöja att jag köpt en Pontiac från 1999 :)




/Andreas

Kommentarer
Postat av: Boo

Haha...grymt kul.. du åkte aldrig med paketen i bilen va?o muskelbil? ja vet inte de ja ;)

Är så himla glad att du har de bra, o ja SKA komma o hälsa på dig, du vet en dag står ja där på flygplatsen o vill bli hämtad, för då har ja hittat en sista minutenbiljett :D

Saknar dig!! Love!

/Jojjo

2008-06-17 @ 22:20:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0