Airshow och Groundschool

I slutet av förra veckan satt jag mest i simulatorn och var allmänt osocial, men på söndagen stack vi till Miramar Airshow! Världens största militära flyguppvisning. Vi hoppade in i bilen vid 10 tiden och begav oss norrut, när vi närmade oss flygplatsen började trafiken sakta ner och blev till sist en långsam låååång kö. Efter ungefär en timme i kö utanför flygplatsen kom vi innanför grindarna, tog kön slut för det? nix, en timme till fick spenderas i bilen innan vi kom fram till en parkering.

Väl inne på området ställde vi oss i kö för att få väskorna kollade (det är ju en Amerikansk flygbas...) Vi fick stå i kö i ca 40 minuter. När vi fått våra väskor kollade gick vi och ställde oss i nästa kö, den här gången köade man för attt korsa en väg, man kunde ju inte korsa vägen hur som helst! 4-500 pers lång kö ringlade fram längs vägen fram till det enda övergångsställlet, nu kanske ni tänker att "men det är väl bara att smita över när ingen ser?"  för att hindra allt för entusiastiska försök till vägkorssning stod det beväpnade soldater längs hela vägen (och överallt på området...).

Efter att ha korsat vägen fick vi stå i nästa kö, nu var det dags att kolla om vi hade metall föremål med oss :P Efter att ha stått i olika köer i 3,5 h var vi äntligen framme!



Bland det första som mötte oss var en F-22 Raptor, som för övrigt kostar lika mycket som Sveriges totala försvarsbudget :P

Vi hann se ungefär halva eftermiddagsshowen och sen kvällsshowen, vilket var ganska perfekt, för då slapp vi se wingwalking, fallskärmshoppare och hanggliders :)

Under senare delen av eftermiddagen gick vi runt lite på området och kollade på alla flygplanen, en del konstiga och en del riktigt tuffa. Medan vi gick runt hörde vi plötsligt ett öronbedövande dån, det kom en 747 i rote med 4 stridsflygplan som kom in över fältet! Hur ofta ser man en 747 på ca 200 fot? dessutom i tight formation med fyra stridsflygplan? Häftigt var det iaf!

När det var ungefär en timme kvar på kvällsshowen började det regna! Jag har varit med om regn en gång här i SD och då satt jag i bilen... jag räknade 5st regnstänk på rutan... Men den här gången Ösregnade det verkligen! och nu satt jag utomhus, det var kallt, bilen var 4km bort och det var en ringlade kö ut från området... Då! av alla gånger ska det börja regna! :P tyypiskt!

Hur som helst så var det en trevlig dag! :)

Men tillbaka till det vanliga livet! Igår började CFI - groundschool, jag och en annan elev,  lite som privatundervisning då med andra ord... Känns riktigt kul att få börja med lärardelen :) Det är ju trots allt därför jag är här :P

Idag flög jag lite simulator, imorrn blir det flygplanet, sen får vi se när det blir ny uppflygning. Förhoppningsvis den här veckan :)



AHHH! :P

/Andreas


Kommentarer
Postat av: Niklas

Vad fan Andreas! Var är alla korten då? Du måste ju tagit mer än ett kort?! haha ha det gött puss

2008-10-08 @ 10:14:00
Postat av: KEB

Vad häftigt att se lite amerikanska fighters!

På lördag firar Visby flygplats 50 år med flygyppvisning av JAS och

SK60. Åker nog dit!

Lycka till med plugg och uppflygning!

2008-10-08 @ 13:26:02
Postat av: Stefan

ESOW 080920Z 00000KT 0150 R19/0175N R01/0120N FG VV001 02/02 Q1019=

2008-10-08 @ 17:16:47
Postat av: Boo

Thx för lite update ;) var på tiden, låter ändå (trots regnet) som att det var en bra dag, coolt att få se US fighterplanes :P jag vill xo *stampar med foten i marken

Kramar

2008-10-08 @ 18:22:09
Postat av: M

Känner igen den där skjortan; Strl S. Alldeles för stor runt kroppen men omöjligt att knäppa översta knappen...

2008-10-08 @ 21:19:07
Postat av: Emma

Skönt att se ett livstecken från dej.. Vi njuter av vädret här uppe också, obviously. Ställda flygdagar de senaste har gett oss helklass rnav rep iför progresstest och idag navrep (helklass...) och sen fick grupp ett njuta till kamrans ljuva stämma i ytterligare 3 h medans några av oss andra stannade kvar och började planera cc-check! Som väl kommer bli flugen framåt november med det här vädret... Va gör ni i groundschool? Lär er hur en lärare ska va? :P Ha de! kram

2008-10-10 @ 19:47:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0